Miksei kukaan sanonut, että piilolinssit ovat pelkkää kidutusta?!?! Juu, olihan se kiva yrittää ähertää niitä itse silmään, kun edes optikko ei niitä mulle saanut laitettua. Eipä siinä sinänsä mitään, menihän ne sinne reilun tunnin yrittämisen jälkeen ja vau, kuinka maailma olikin jännä paikka, kun ei lasien läpi tarvinut tiirailla. Eipä siinä mitään, mukavaahan se oli, nähdä jotakin pitkästä aikaa ilman silmälaseja.

Kidutus alkoikin vasta siitä, kun ne piti illalla ottaa pois. Ensimmäisen sain noin vartin nyhertämisellä (lopputulos: yksi punainen, turvonnut silmä). Tunnin nyhertämisen jälkeen sain toisen linssin reunasta omasta mielestäni hyvän otteen ja vedin varoen. Aluksi linssi näyttikin irtoavan nätisti, mutta sitten se yhtäkkiä napsahti kahtia. Sattui siis aivan järkyttävän paljon. Kyyneleet valuivat, enkä tiedä kummasta syystä enemmän, kivusta vai noloudesta. Enkö saa edes yksiä piilolinssejä pois silmistäni?!?!? Tuntui, kuin linssin reuna olisi viiltänyt silmämunani kahtia. Onneksi linssi sujahti yläluomen alle, missä se ei hiertänyt niin kovasti.

Sormin en enää linssin reunasta kiinni saanut, joten otin pinsetit avukseni. Painoin sormenpäällä linssin reunan irti silmästä ja nappasin hyyyyvin varovasti pinseteillä kiinni linssin reunasta. Vedin, ja sieltähän se ulos muljahti. Linssi siis - ei silmä. Taidankin tästä eteenpäin käyttää hyvin puhdistettuja pinsettejä tuohon tarkoitukseen, niin loppuu se nyhrääminen, eikä silmätkään kipeydy läheskään noin pahasti, kun ei tarvitse tökkiä silmää niin kauan. (Tämä siis vain siinä tapauksessa, että kyseessä kertakäyttölinssi. Enkä todellakaan pinseteillä töki silmääni, vaan painan kevyesti sormella - niinkuin on opetettukin, ja tartun sitten silmän pinnasta irti kohonneeseen linssiin sormien sijasta pinseteillä. Tuntuu, että jos olisin alusta asti tehnyt näin, olisin säästynyt paljolta kivulta ja vaivalta. Mutta en tietenkään kenellekään muulle tätä suosittele! Tämä vain, koska en noita linssejä muuten kovin helpolla tunnu silmistäni pois saavan... Nyt on molemmat silmät vähän kipeät, mutta kyllä niillä ainakin vielä näkee :)

<3 Tintti.